27 augusti - 25 september 2022 Skördens månvarv

Detta månvarv väljer jag att lyfta fram Omma. Omma är skördens Moder, en representation av Moder Jord. Vi skördar hennes gåvor och resultatet av vårt eget arbete.
Under årets skördemånad skördar vi också resultatet av den mest bisarrra svenska valrörelse någonsin. Politikerna får sprida lögner i TV-soffor och tidningar utan att ifrågasättas. Varken politikerna själva eller svenska folket verkar bry sig om vilken ideologisk grund partierna har. Istället låter sig människor lobbas av löften och sakfrågor — som vi alla vet att de inte ser sig förpliktigade att hålla.
En gång fyllde Ommas tårar Vättern (idag starkt förorenad framförallt av krigsmakten). Är det hennes tårar som svämmar över på olika ställen på jorden? Ett av hennes budskap till människorna var: “Ta bara vad ni behöver, inte mer. Så upprätthåller vi balansen.” Jag tror att Omma sörjer och att vi är många som sörjer med henne medan politiker och kapitalet gör allt som står i deras makt för att få oss att fortsätta föröda Moder Jord.